1 ژوئن 2024 - طبق داده های ارائه شده در نشست سالانه ی انجمن غدد درون ریز(ENDO 2024) در بوستون، ماساچوست، یک سال پس از تشخیص پیش دیابت، آسیایی ها بیشتر احتمال دارد به دیابت مبتلا شوند در حالی که بیماران سیاه پوست بیشتر در محدوده پیش دیابت باقی می مانند، که این امر تفاوت های نژادی را در پیشگیری از دیابت برجسته می کند.
دکتر Ewelina Niedzialkowska، پزشک متخصص داخلی در بیمارستان دانشگاهCorewell Health William Beaumont ، در میشیگان، گفت: "هر سال بخش کوچکی از بیماران مبتلا به پیش دیابت به دیابت مبتلا می شوند در حالی که قند خون برخی از بیماران به سطح طبیعی برمی گردد".
در حالی که رژیم غذایی، سبک زندگی و ژنتیک نقش زیادی در پیشرفت پیش دیابت به دیابت دارند، درک بهتری از نقش سن، جنسیت و نژاد در این پیشرفت لازم است.
این مطالعه مشاهده ای گذشته نگر شامل 12509 نفر (57٪ زن، 53٪ سفید، 28٪ سیاه پوست و 7٪ آسیایی) در سنین 18 تا 65 سال مبتلا به پیش دیابت- بر اساس داشتنHbA1c بین 5.7٪ و 6.5٪ در دو سال متوالی-بود. محققان ویژگی های دموگرافیک افرادی را که در طی یک سال به دیابت نوع 2 پیشرفت کرده یا به سطح قند خون طبیعی برگشته بودند، مقایسه کردند.
دکتر Niedzialkowska، گفت: "یافته های ما نشان داد که 17.9٪ از بیماران به سطح گلوکز طبیعی بازگشتند، در حالی که 7.21٪ در دوره پیگیری به دیابت مبتلا شدند."
او افزود که اکثر بیماران در محدوده ی پیش دیابت باقی مانده اند.
دکتر Niedzialkowska، گفت: "ما مشاهده کردیم که بیمارانی که به دیابت پیشرفت کرده اند، بیشتر مرد هستند و BMI بالاتری دارند."
با این حال، داده ها نشان داد که BMI با بازگشت آنها به قند خون طبیعی ارتباطی ندارد.
شایان ذکر است، بیماران جوانتر نسبت به بیماران مسنتر احتمال بیشتری برای بازگشت به سطوح طبیعی قند خون داشتند. با این حال، بیماران آسیایی و سیاه پوست در مقایسه با بیماران سفیدپوست احتمال کمتری داشتند که به سطح طبیعی قند خون برگردند. این مطالعه همچنین نشان داد که بیماران آسیایی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند، در حالی که بیماران سیاهپوست خطر کمتری نسبت به بیماران سفیدپوست داشتند.
دکتر Niedzialkowska، گفت: "نتایج مطالعه ما ویژگی های مهمی را در بیماران مبتلا به پیش دیابت که ممکن است در معرض خطر پیشرفت به دیابت باشند برجسته کرد. با شناسایی این عوامل خطر، ما قادر خواهیم بود ابزارهای بهتری ایجاد کنیم که به ما امکان می دهد زودتر و موثرتر برای پیشگیری از دیابت مداخله کنیم و مراقبت بهتری به بیمارانمان، به ویژه در جمعیت های خاصی که ممکن است در معرض خطر بالاتر ابتلا به دیابت باشند، ارائه دهیم.
منبع:
https://medicalxpress.com/news/2024-05-asian-patients-diabetes-year-prediabetes.html